Jouhikko-The Bowed Lyre book new edition! 12.10.2017

Jouhikko– The Bowed Lyre- Kirja+ CD

2. korjattu painos

Rauno Niemisen julkaisuja 2, ISBN 978-952-68365-2-2

Sibelius-Akatemian kansanmusiikkijulkaisuja 28,  ISSN 2242-8054

Kansanmusiikki-instituutin julkaisuja 61, ISSN 0355-9270

Hinta 42,00 EUR

Jouhikko– The Bowed Lyre -kirjan ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2007. Kirja myytiin loppuun kuudessa kuukaudessa. Jouhikkokirjan uusi korjattu 2. painos ilmestyy 12.10.2017.  Kirjassa on uusi englanninkielinen käännös ja nuotinnokset on toimitettu uuteen soittajalle helppolukuiseen muotoon.

Kirjan liitteenä on CD-levy, jossa on kaikki alkuperäiset jouhikkoäänitteet.

Lyyraa alettiin soittaa Euroopassa jousella jo keskiajalla. Tietoja näppäiltävistä ja jousella soitettavista lyyrista löytyy Itämeren alueelta. Soitin säilyi käytössä Virossa ja Itä-Suomessa aina 1900-luvun alkuun.

Tähän kirjaan on koottu kaikki tiedossa olevat jouhikkonuotinnokset, joita on yhteensä 98 sävelmästä. Ne on kerätty Viron mantereelta ja saaristosta sekä Savosta ja Karjalasta. Kirjan liitteenä ovat myös alkuperäiset fonografi- ja parlografilieriöille sekä arkistolevylle tallennetut jouhikkosävelmät. Tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla seitsemää jouhikonsoittajaa sadan vuoden takaa 46 äänitteellä. Kirjassa on tietoja jouhikon historiasta, soittajista ja soittotyyleistä sekä soitto-ohjeet. Lisäksi kirjassa on jouhikon käyttö- ja huolto-ohjeet sekä tietoa jouhikonsoiton nykyisestä käytännöstä.

 

Jouhikko– The Bowed Lyre- book+ CD

2nd revised edition

© Rauno Nieminen, 2017

Rauno Nieminen Publications 2, ISBN 978-952-68365-2-2

Sibelius Academy Folk Music Publications 28, ISSN 2242-8054

Finnish Folk Music Institute Publications 61, ISSN 0355–9270

Price 42,00 EUR

The first edition of Jouhikko – The Bowed Lyre was published in year 2007.

New  second revised edition will be published on the 12.10.2017.

There are new English translation and new transcriptions layout.

The lyre was played with a bow in Europe as early as the Middle Ages. In the area around the Baltic Sea, there is historical evidence of both bowed and plucked lyres. In Estonia and Eastern Finland the bowed lyre survived into the 20th century.

This book contains 98 tunes transcribed by music collectors on the Estonian mainland and islands, as well as in the Finnish provinces of Savo and Karelia. They are complemented by a CD of 46 bowed lyre tunes originally recorded on phonograph and parlograph cylinders, or direct-to-disc. These recordings   give us a unique opportunity to listen to the performances of seven traditional players from as long as a hundred years ago.  The book provides information on the history of the bowed lyre, musicians and their playing styles. It also offers an introduction to playing technique, advice on maintenance of the instrument and an overview of its contemporary use.

Jätä kommentti

Vastaa